Lockdown και στη Βρετανία

Lockdown και στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το Σάββατο την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, με κλείσιμο όλων των μη βασικών καταστημάτων στη χώρα.

Σε αντίθεση με την περασμένη άνοιξη όμως τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. Τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες μόνο για παράδοση προϊόντων κατ’ οίκον ή για παραλαβή από το κατάστημα, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία. Για τους κλάδους που αυτό είναι αδύνατο, όπως οι κατασκευές και η βιομηχανία, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μετακινούνται κανονικά. Κατ’ εξαίρεση μετακίνηση προβλέπεται επίσης για την αγορά βασικών αγαθών και την επίσκεψη στον γιατρό.

«Τώρα είναι η στιγμή για δράση διότι δεν υπάρχει εναλλακτική» ανέφερε σε μήνυμά τους στους Βρετανούς πολίτες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που κλείνουν θα επεκταθεί χρονικά. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Την Κυριακή η Βρετανία ανακοίνωσε 23.254 νέα κρούσματα και 162 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, 46.717 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ