Δραματική προειδοποίηση για 100.000 κρούσματα του κορονοϊού την ημέρα στις ΗΠΑ

Δραματική προειδοποίηση για 100.000 κρούσματα του κορονοϊού την ημέρα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν τον έλεγχο της πανδημίας και ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού μπορεί να φτάσει σε εξαψήφιο νούμερο, προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

«Δεν μπορώ να κάνω ακριβή πρόβλεψη αλλά θα είναι πολύ ενοχλητικό» δήλωσε ο Φάουτσι σε επιτροπή της Γερουσίας και ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα ημερήσια κρούσματα που είχαν καταγραφεί κατά την έξαρση της πανδημίας στη Νέα Υόρκη και στις υπόλοιπες βορειοανατολικές Πολιτείες.

Σήμερα οι ΗΠΑ ανακοινώνουν περίπου 40.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού ημερησίως, σε σύγκριση με 22.800 που ανακοίνωναν πριν από περίπου 1,5 μήνα, με το 50% των περιστατικών να καταγράφονται στην Καλιφόρνια, το Τέξας, την Αριζόνα και τη Φλόριντα.

«Δεν θα εκπλαγώ αν θα φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα την ημέρα» σχολίασε ο Φάουτσι και τόνισε πως η έξαρση της πανδημίας σε μια περιοχή θα απειλήσει και τις υπόλοιπες ΗΠΑ. Προειδοποίησε, επίσης, πως ορισμένες Πολιτείες ενδεχομένως να επανεκκινούν γρηγορότερα από όσο συνιστάται με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν μια επιστροφή του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ