Απειλές Τραμπ για στρατό στους δρόμους

Απειλές Τραμπ για στρατό στους δρόμους

Με ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων απειλεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις πολιτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Αν μία πόλη ή μία Πολιτεία αρνείται τις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων, θα αναπτύξω τις δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ και θα λύσω γρήγορα το πρόβλημα για λογαριασμό τους» δήλωσε ο Τραμπ τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατονομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν διαδήλωση που πραγματοποιείτο έξω από τον Λευκό Οίκο, σημειώνει το CNBC.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει καλέσει τους κυβερνήτες των Πολιτειών να αναπτύξουν τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς και πως θα λάβει αποφασιστική δράση για «την προστασία της μεγάλης μας πρωτεύουσας, της Ουάσιγκτον». Η απειλή του για χρήση του στρατού βασίζεται σε έναν νόμο του 1807 σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η χρήση των ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση ταραχών στο εσωτερικό της χώρας.

Στη Νέα Υόρκη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ ως τις 8 το πρωί, ενώ συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ όπως η Φιλαδέλφεια και το Ντάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ