ΣΒΕ: Υπεγράφη σήμερα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΣΒΕ: Υπεγράφη σήμερα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπογραφή σήμερα της ΕΓΣΣΕ για το 2021, για πρώτη φορά από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους.

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη (30/6) η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το 2021, από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε πως «η σημερινή συνυπογραφή της ΕΓΣΣΕ από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών, η οποία διαμορφώνει το μέλλον της εργασίας και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Επειδή οι επιπτώσεις από την πανδημία αλλάζουν καθημερινά τη δομή και τις παραμέτρους που συνθέτουν την αγορά εργασίας, ο ΣΒΕ, μαζί με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, συνέβαλλε έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης».

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο «με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα τον σεβασμό και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Για μας είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Για τον λόγο αυτόν πιστεύουμε ότι σε κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, πολιτεία και κοινωνικοί εταίροι, μπορούμε να συζητήσουμε και να προτείνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στην αγορά εργασίας που θα επαναφέρουν τη χώρα μας σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και, εν τέλει, η συλλογική αυτή προσπάθεια να συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ