Ο Πετρόπουλος, το Δώρο Πάσχα και τα… νεύρα του Τσακαλώτου

«Γαλαντόμος» ο υφυπουργός Εργασίας, έσπευσε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ – «Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» έσπευσε να δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος

Ο Πετρόπουλος, το Δώρο Πάσχα και τα… νεύρα του Τσακαλώτου

Ως γνωστόν, τα λεφτά του δημοσίου, τα διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και αυτό βάζει την τελική υπογραφή για να εκταμιευτεί ένα κονδύλι ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο υφυπουργός Εργασίας ήταν αυτός που έσπευσε να μοιράσει ελπίδες στα εκατομμύρια των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων. Άμεσο όμως ήταν το «άδειασμα» από το υπουργείο Οικονομικών.  

 

Η συζήτηση για την καταβολή δώρο Πάσχα καλά κρατεί εδώ και πολλές εβδομάδες. Αφορμή, το κονδύλι των περίπου 700 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι υπάρχει ως περίσσευμα από την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους. Το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται στο συγκεκριμένο κονδύλι μέσα από το δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού ωστόσο ουδέποτε έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό το ποσό να μοιραστεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους. Άλλωστε, και να υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, το να ανοίξει τέτοια συζήτηση τώρα που δεν έχει καν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα αναδρομικά, τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αλλά και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, θα ήταν τουλάχιστον πρώιμο.

Κι όμως, ο υφυπουργός Εργασίας αποφάσισε ότι σήμερα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ρίξει λάδι στη φωτιά. Ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό news247, το πρωί σε ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Ακούγεται και λένε πολλά, ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε. Αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει»

Πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε στους δημοσιογράφους, φανερά εκνευρισμένος: «Πρώτη φορά το ακούω Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ