ΣΕΛΠΕ: Όχι στο επιλεκτικό άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου

ΣΕΛΠΕ: Όχι στο επιλεκτικό άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου

Έκκληση να λειτουργήσει όλο το λιανεμπόριο με ασφάλεια και χωρίς εξαιρέσεις


«Άδικο να συνεχιστεί η επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος ο οποίος απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να λειτουργήσει όλο το λιανεμπόριο με ασφάλεια και χωρίς εξαιρέσεις για να μη χαθεί και η περίοδος του Πάσχα, απευθύνει

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς ύφεσης που βιώνει το σύνολο του λιανεμπορίου στη χώρα, λόγω της πανδημίας COVID-19, η πολιτεία με πρόσφατη απόφασή της επέτρεψε το άνοιγμα της λιανικής αγοράς. Η επιλεκτική ωστόσο απόφαση λειτουργίας μόνον ορισμένων επιχειρηματικών μονάδων και ο αποκλεισμός άλλων, χωρίς να υφίσταται ξεκάθαρη τεκμηρίωση αντιβαίνει τόσο στους κανόνες της ελεύθερης και απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς όσο και της λειτουργίας του ανταγωνισμού».

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ «μεταξύ άλλων τα εμπορικά κέντρα παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας περισσότερο από 6 μήνες, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των εμπορικών κέντρων θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην οικονομία της χώρας.. Πόσο μάλλον όταν ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα η πολιτεία επιλέγει τη λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων και στερεί από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου τον πασχαλινό τζίρο. Τα εμπορικά κέντρα τηρούν πλήρως τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με πρωτόκολλα και κανόνες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, ελέγχονται διαρκώς από την πολιτεία έτσι ώστε να αποτρέπονται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός του καταναλωτικού κοινού. Οι πολίτες-πελάτες προσεγγίζουν τα εμπορικά κέντρα με το δικό τους μεταφορικό μέσον στοχεύοντας στην αγορά προϊόντων, γεγονός που συντελεί στην αποσυμφόρηση της κοσμοσυρροής που πιθανόν παρατηρείται σε ορισμένα σημεία των πόλεων καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Όλες οι παραπάνω παράμετροι και η δέσμευση των επιχειρήσεων για την ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών, καθιστούν, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, τα εμπορικά κέντρα πλήρως ελεγχόμενους και ασφαλείς προορισμούς για την αγορά προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ