Διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο οκτάμηνο 2022

  Διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο οκτάμηνο 2022

Η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 565,43 εκ. ευρώ.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο και στο σύνολο του οκταμήνου 2022.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο, με μερίδιο αγοράς που έφθασε το 22,7% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, με μερίδιο αγοράς 23,95%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 565,43 εκ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,3% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 11%.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 6,26 δισ.ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ, και παραμένει η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ