Τέλος το Χρηματιστήριο για τις μετοχές 12 εταιρειών

Τέλος το Χρηματιστήριο για τις μετοχές 12 εταιρειών

Τη διαγραφή των μετοχών 12 εταιρειών ανακοίνωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, εξέτασε περιπτώσεις μετοχών εταιριών που οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου περί διαγραφής και αποφάσισε τα εξής:

Τη διαγραφή των μετοχών των εταιριών:

Altec Συμμετοχών
Αλκο Ελλάς
ΑΤΤΙ-ΚΑΤ
Βαλκαν Αναπτυξιακή Ακινήτων
Έδραση - Χ. Ψαλλίδας
Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Μηχανική
Τεξαπρετ
Τροπαια Συμμετοχική

και των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων:

T Bank
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος

οι οποίες τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. Ως ημερομηνία αφαίρεσης όλων των μετοχών των προαναφερόμενων εταιριών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης, έδωσε προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου 2019 στις εταιρίες Κεραμεία-Αλλατίνη και Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε., κατόπιν σχετικού αιτιολογημένου αιτήματος των εταιρειών και προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλουν τη διαγραφή των μετοχών τους.

Επίσης, ενέκρινε την παραίτηση της εταιρείας μέλους του Χ.Α. «Ελληνοαμερικανική Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της ΔΕΗ, της ΕΧΑΕ και της MIG. Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των ανωτέρω μετοχών ορίζεται η Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ