Πτώση σημειώνουν τα αραβικά χρηματιστήρια μετά το δημοψήφισμα

Πτώση σημειώνουν τα αραβικά χρηματιστήρια μετά το δημοψήφισμα
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα μεγαλύτερα αραβικά χρηματιστήρια, στον απόηχο του «κραχ» στα παγκόσμια χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εξετάζουν τώρα τις επιπτώσεις της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γενικός Δείκτης του Ντουμπάι χάνει 2,9%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο δείκτης Tadawul All share της Σαουδικής Αραβίας υποχωρεί κατά 2,4%, με περίπου το 95% των εισηγμένων στο δείκτη να κινούνται πτωτικά. Ο δείκτης Bloomberg GCC 200, που παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές της Μέσης Ανατολής, καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, υποχωρώντας κατά 1,9%.

Στον DFM General άλλαξαν χέρια περίπου 215 εκατ. μετοχές, όγκος σχεδόν τριπλάσιος από τον μέσο όρο 20 ημερών, ενώ στη Σαουδική Αραβία άλλαξαν χέρια 93 εκατ. μετοχές, διπλάσια από τον μέσο όρο 20 ημερών. Από τις 172 εισηγμένες στον Tadawul, οι 163 κατέγραψαν πτώση.

Μικρότερες απώλειες εμφανίζουν ορισμένα άλλα χρηματιστήρια της περιοχής: ο Γενικός Δείκτης του Άμπου Ντάμπι υποχωρεί κατά 2%, κατά 1,7% ο QE του Κατάρ, ο MSM 30 του Ομάν κατά 0,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ