Χωρίς πάτο το Χρηματιστήριο. Πάνω από 5% η πτώση

Χωρίς πάτο το Χρηματιστήριο. Πάνω από 5% η πτώση
Αν η χώρα δεν αποκτήσει κυβέρνηση δεν υπάρχει «πάτος» για το ελληνικό χρηματιστήριο, εκτιμούν έμπειροι χρηματιστές μιλώντας στο fpress.gr.

Και αυτό γιατί η αξία των εισηγμένων σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά για την χώρα μας, φαντάζει «υπερτιμημένη» λένε χαρακτηριστικά, σε σχέση με αυτά που θα συμβούν. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ο μόνος παράγοντας που διαμορφώνει κλίμα αυτή την περίοδο και δυστυχώς η αγορά λειτουργεί με την λογική «πούλα να γλυτώσουμε τα χειρότερα». Βέβαια, αν συμβεί το αντίθετο και η κατάσταση ομαλοποιηθεί κάπως, τότε ενδέχεται κάποιοι γρήγοροι να βγάλουν πολλά λεφτά.

Μετά λοιπόν από την σημαντική πτώση της Παρασκευής κατά 4,52%, σήμερα ο Γ.Δ. καταγράφει νέα υποχώρηση που πριν από λίγο ξεπερνούσε το 5,5%. Στα αξηοσημείωτα της ημέρα είναι οι «περιορισμένες» απώλειες, σε σχέση με άλλες μέρες, που καταγράφουν οι τράπεζες οι οποίες κινούνται γύρω από το -5%. Καλή συμπεριφορά εμφανίζουν ΟΤΕ και ΔΕΗ, που είναι οριακά χαμηλότερα. Αντίθετα σημαντικές πιέσεις που ξεπερνούν το 11% δέχεται ο ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ