ΓΣΕΕ: Να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων τραπεζών

ΓΣΕΕ: Να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων τραπεζών

Κάλεσμα στις διοικήσεις των τραπεζών «να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία τους τραπεζοϋπαλλήλους» απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενόψει της συνεχιζόμενης βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των συστημικών τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια, στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου».

Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, «η στρατηγική αυτή των τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής».

«Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» τονίζει.

Καλεί παράλληλα τα τοπικά Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν τον αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα των τραπεζών, αλλά και την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ