Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκατ. από τη Lamda Development

Υπό τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας η επένδυση

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκατ. από τη Lamda Development

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Lamda Development μετά την έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων για το Ελληνικό.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει γνωστό πως αναλαμβάνει το έργο του Ελληνικού σε ποσοστό 100%, καθώς δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία το επενδυτικό σχήμα Global Investment Group, που αποτελείτο από την Fosun Group από την Κίνα, την Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και τον όμιλο Λάτση.

Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της Lamda και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου, αναφέρει η Lamda Development σε ανακοίνωσή της.

Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτίρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.
Υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανωτέρω, ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.

Ο δεύτερος βασικός μέτοχος της Εταιρείας, VOXCOVE (Κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital), πιστεύει ακράδαντα στο έργο του Ελληνικού, στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ