Προετοιμασμένη η Revolut για κάθε ενδεχόμενο ενόψει Brexit

Προετοιμασμένη η Revolut για κάθε ενδεχόμενο ενόψει Brexit

Η ψηφιακή τράπεζα που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο διαβεβαιώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πελατών της στην περίπτωση ενός "σκληρού" Brexit 

Σε ανακοίνωσή της η Revolut αναφέρει μεταξύ άλλων πως έχει δημιουργήσει από το 2018 μία εταιρική οντότητα εντός της Ε.Ε. που θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που ένα άτακτο Brexit απειλήσει την ομαλή λειτουργία της. "Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήξουν σε συμφωνία ή εάν υπάρχει μια περίοδος προσωρινής ανακούφισης, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει από την πλευρά μας. Θα συνεχίσουμε να ‘εχουμε τα εξουσιοδοτημένα δικαιώματα μας (μέσω Revolut Ltd) σε όλη την Ευρώπη, και δεν απαιτείται δράση από την πλευρά σας" αναφέρει η εταιρεία.

Η νέα οντότητα που έχει δημιουργηθεί "βρίσκεται τώρα σε beta φάση και καθώς όλοι μας περιμένουμε να δούμε τι συμβαίνει, η ελαχιστοποίηση της ενδεχόμενης διακοπής των υπηρεσιών σας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Σε αυτη την νέα ευρωπαϊκή οντότητα θα προσχωρήσουν μόνο χρήστες που διαμένουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και μόνο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από την πλευρά των πελατών, στην περίπτωση που θα πρέπει να μεταφέρουμε πελάτες από το Η. Β. στην ευρωπαϊκή μας οντότητα". Τα στοιχεία του λογαριασμού θα παραμείνουν τα ίδια και οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους όπως και πριν. "Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι οικονομικές και άλλες κανονιστικές σας προστασίες παραμένουν αναλλοίωτες. Βάσει νόμου, διατηρούμε όλα τα χρήματα των πελατών μας σε εγγυημένους λογαριασμούς και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επηρεάσει την διασφάλισης των χρημάτων σας. Η ευρωπαϊκή μας οντότητα έχει ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμών που θα φυλάσσονται τα χρήματα σας με ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρουμε πελάτες.

Μπορεί να χρειαστεί ξανά ταυτοποίηση, καθώς η ευρωπαϊκή οντότητα της Revolut υπόκειται σε τοπικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν την άδεια οδήγησης ως ενιαία έγκυρη μορφή αναγνώρισης. Επομένως, όσοι πελάτες άνοιξαν και επικύρωσαν τον λογαριασμό τους με άδεια οδήγησης θα χρειαστεί η επαλήθευση της διαδικασίας επικύρωσης χρησιμοποιώντας διαβατήριο ή ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ