Τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ πήρε η Revolut

Τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ πήρε η Revolut

Η Revolut έλαβε τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ που της επιτρέπει να προσφέρει την πλήρη γκάμα τραπεζικών υπηρεσιών στην Ε.Ε.

Η γνωστή fintech εταιρεία θα διεκδικήσει και άδεια τραπεζικών εργασιών στη Βρετανία ώστε να είναι καλυμμένη στην περίπτωση ενός “σκληρού” Brexit. Σήμερα η Revolut προσφέρει προπληρωμένες χρεωστιικές κάρτες και τρεχούμενους λογαριασμούς και οι πελάτες της μπορούν έναντι συνδρομής να κάνουν αγορές κρυπτονομισμάτων.

Με την απόκτηση της άδειας από την ΕΚΤ η Revolut μπορεί πλέον να προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο τραπεζικών προϊόντων ενώ οι καταθέσεις των πελατών της θα καλύπτονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό εγγυήσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Με την ευρωπαϊκή άδεια η Revolut θα ανταγωνιστεί όχι μόνο τις παραδοσιακές τράπεζες αλλά και την N26, τη γερμανική fintech που είχε λάβει άδεια τραπεζικών εργασιών από την ΕΚΤ το 2016.

H Revolut θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να ξεκινήσει τη διάθεση νέων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών και μην πέσετε από τις καρέκλες σας αν εξαιτίας του Brexit η εταιρεία αποφασίσει να ενισχύσει περισσότερο την παρουσία της σε κάποια χώρα της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ