Η Deutsche Bank περικόπτει κι άλλες θέσεις

Η Deutsche Bank περικόπτει κι άλλες θέσεις
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμη 1.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Γερμανία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αναδιάρθρωσή της.

Σύμφωνα με το CNBC, η προβληματική τράπεζα επεσήμανε ότι έφτασε σε συμφωνία με τα συμβούλια των εργαζομένων της στη χώρα, βάσει της οποίας θα αποχωρήσουν 1.000 εργαζόμενοι, πέραν των αρχικών σχεδίων για απολύσεις 3.000 ατόμων.

Η νέα μείωση οδηγεί το συνολικό αριθμό των χαμένων θέσεων εργασίας σε περίπου 4.000, οι οποίες περιλαμβάνονται στις 9.000 που περικόπτονται συνολικά ανά τον κόσμο για να γίνει η εταιρία «πιο ανταγωνιστική» στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της.

«Εφαρμόζουμε με συνέπεια τη στρατηγική μας για να κάνουμε την τράπεζα πιο αποδοτική», τόνισε ο Karl von Rohr, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, σε σημερινό δελτίο Τύπου.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση πως η σημερινή απόφαση είναι μια δύσκολη αλλαγή με σημαντικό προσωπικό αντίκτυπο για πολλούς εργαζόμενους. Θα διασφαλίσουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις στο προσωπικό θα πραγματοποιηθούν με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε το στέλεχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ