Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, η λίστα «Ρηνανίας Βεστφαλίας»

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, η λίστα «Ρηνανίας Βεστφαλίας»
Στο ίδιο έργο θεατές: μετά τη λίστα Λαγκάρντ και τα χιλιάδες ονόματα καταθετών που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη επί χρόνια (χωρίς όμως τελικώς να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα σε επίπεδο είσπραξης φόρων μέχρι στιγμής), νέα λίστα καταφτάνει στα χέρια των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Ο αρμόδιος για τα έσοδα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, παρέλαβε από τις γερμανικές φορολογικές αρχές κατάλογο με 10.588 ονόματα. Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν Έλληνες πολίτες σε ελβετική τράπεζα και τα οποία διαβίβασαν οι φορολογικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μέσω των γερμανικών φορολογικών αρχών.

Τα στοιχεία, αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς το υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα για το 2006 και σε 2,9 δις. ευρώ ελβετικά φράγκα για το 2008.

Τα στοιχεία αυτά, αναμένεται να τα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ