Πωλητήριο στην Finansbank από την Εθνική

Πωλητήριο στην Finansbank από την Εθνική
Ξεκινά άμεσα η διαδικασία πώλησης του 26,9% της της Finanbank από την Εθνική Τράπεζα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η ΕΤΕ θα έχει πωλήσει συνολικά το 40% της τουρκικής θυγατρικής της.

Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με πλειοψηφία ενέκρινε το απόγευμα, τη διάθεση συνολικά ποσοστού 40% της θυγατρικής της ΕΤΕ στην Τουρκία μέχρι το τέλος του 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 2ας Μαρτίου τα ξένα μέλη του Ταμείου είχαν ταχθεί υπέρ της πλήρους αποχώρησης της Εθνικής Τράπεζας από την τουρκική τραπεζική αγορά. Ωστόσο σήμερα αποφάσισαν να εφαρμοστεί η η πρόταση που είχε κάνει από τον Νοέμβριο του 2014 η διοίκηση Τουρκολιά που αφορά συνολικά την πώληση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank και η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Βέβαια η διαδικασία πώλησης της Finanbank θα ολοκληρωθεί μετά την αλλαγή της διοίκησης της Εθνικής. Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις και όπως είναι ήδη γνωστό η κα Λούκα Κατσέλη θα αναλάβει τη θέση της προέδρου, από την οποία αποχωρεί ο κ. Γιώργος Ζανιάς, ενώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, από την οποία αποχωρεί ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ