Εθνική Τράπεζα: Στις αγορές με Senior Preferred ομόλογο για άντληση 500 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα από το ομόλογο θα καλύψουν γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Στις αγορές βγήκε σήμερα η Εθνική Τράπεζα με Senior Preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) ομόλογο, με στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.
Το ομόλογο είναι επταετούς διάρκειας και με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 6 έτη (7NC6), ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται γύρω από τις 110 μονάδες πάνω από το mid swap, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Baa1 από τη Moody’s, ενώ υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει αξιολόγηση Baa1 από τον ίδιο οίκο με σταθερό outlook,από την S&P ΒΒΒ- με σταθερό outlook και από τη Fitch έχει αξιολόγηση ΒΒΒ- με θετικό outlook.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα από το ομόλογο θα καλύψουν γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Τέλος, ως Joint Lead Managers λειτούργησαν η Commerzbank, η Credit Agricole CIB, η Goldman Sachs Bank Europe SE, η Jefferies, η J.P. Morgan (B&D) και Morgan Stanley, ενώ το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σήμερα.