Citigroup:Σχεδιάζει περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον 10%

Citigroup:Σχεδιάζει περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον 10%

Η αναδιοργάνωση, γνωστή εσωτερικά ως «Project Bora Bora», σύμφωνα με το CNBC, έχει σκοπό να δώσει στη CEO Jane Fraser πιο άμεσο έλεγχο

 

Οι διευθυντές και οι σύμβουλοι της Citigroup που εργάζονται για την αναδιοργάνωση υπό την CEO Jane Fraser συζήτησαν περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον 10% , ανέφερε τη Δευτέρα το CNBC, επικαλούμενο άτομα με γνώση της διαδικασίας.

Η τράπεζα έχει προειδοποιήσει για περικοπές θέσεων εργασίας ως μέρος μιας σαρωτικής αναθεώρησης που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο, αλλά είπε ότι θα εκτιμήσει την κλίμακα των απολύσεων και την εξοικονόμηση κόστους το τρέχον τρίμηνο.
Η αναδιοργάνωση, γνωστή εσωτερικά ως «Project Bora Bora», σύμφωνα με το CNBC, έχει σκοπό να δώσει στη Fraser πιο άμεσο έλεγχο καθώς επιδιώκει να απλοποιήσει τον κολοσσό της Wall Street και να τονώσει την τιμή της μετοχής του.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ο αριθμός των ατόμων που θα απολυθούν μπορεί να αλλάξει, ανέφερε το CNBC, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είχε προσλάβει την Boston Consulting Group για το σχέδιο.

Η πρόθεση της Fraser να εξαλείψει περιφερειακούς διευθυντές, συνεπικεφαλής και άλλους με αλληλοεπικαλυπτόμενους ρόλους θα μεταφραστεί σε περικοπές θέσεων εργασίας πέραν του 10% για τα στελέχη, αναφέρει η έκθεση.

Τον περασμένο μήνα, η Citi ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα επίπεδα διαχείρισης από 13 σε οκτώ. Στα δύο ανώτερα στρώματα ηγεσίας, το 15% των λειτουργικών ρόλων μειώθηκαν και 60 επιτροπές εξαλείφθηκαν, ανέφερε.

Ο παγκόσμιος αριθμός προσωπικού της τράπεζας παρέμεινε στις 240.000 φέτος, όπως αποκάλυψε στο τελευταίο τριμηνιαίο συμπλήρωμά της τον περασμένο μήνα.

«Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το πλήρες δυναμικό της τράπεζας και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους μετόχους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν είχε προσλάβει την Boston Consulting Group.
«Αναγνωρίσαμε ότι οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε για την αναδιοργάνωση της εταιρείας περιλαμβάνουν ορισμένες δύσκολες, επακόλουθες αποφάσεις, αλλά είναι τα σωστά βήματα για να ευθυγραμμίσουμε τη δομή μας με τη στρατηγική μας και να υλοποιήσουμε το σχέδιο που μοιραστήκαμε στην Ημέρα Επενδυτών του 2022».

Από τότε που ανέλαβε την ευθύνη του τραπεζικού γίγαντα το 2021, η Fraser προσπάθησε να βελτιώσει τα κέρδη, να εξορθολογίσει την τράπεζα και να διορθώσει ρυθμιστικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ