HSBC: Επιπλέον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισ. δολαρίων - Κάτω των εκτιμήσεων τα προ φόρων κέρδη

HSBC: Επιπλέον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισ. δολαρίων - Κάτω των εκτιμήσεων τα προ φόρων κέρδη

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Noel Quinn άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα. 

Η HSBC Holdings Plc ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και άφησε να εννοηθεί η δυνατότητα περαιτέρω επιστροφών στους επενδυτές, παρά την ανακοίνωση κερδών για το τρίτο τρίμηνο που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τα μπόνους επίδοσης για κάποιο προσωπικό, με αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να αγοράζει επιπλέον 3 δισ. δολάρια από τις μετοχές της, ανεβάζοντας το σύνολο των επαναγορών μετοχών για το έτος στα 7 δισ. δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Noel Quinn άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα.

«Έχουμε πολύ ισχυρή παραγωγή κεφαλαίων αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Quinn, μιλώντας τη Δευτέρα στο Bloomberg. «Είμαστε σε καλή θέση να ανταμείψουμε τους μετόχους μας για την υπομονή και την αφοσίωσή τους τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω των υψηλότερων δαπανών τεχνολογίας και των πληρωμών που σχετίζονται με την επίδοση. Η επαναγορά μετοχών της τράπεζας θα ξεκινήσει σύντομα και θα μειώσει τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ