Citigroup: Προχωρεί σε πλήρη αναδιοργάνωση του προσωπικού - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Citigroup: Προχωρεί σε πλήρη αναδιοργάνωση του προσωπικού - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Η τράπεζα ανακοίνωσε τις διαδικασίες απόλυσης και επανατοποθετήσεων - Τον Νοέμβριο οι τελικές αποφάσεις

 

Οι διευθυντές της Citigroup εξετάζουν τους καταλόγους προσωπικού για να καθορίσουν μέχρι τον Νοέμβριο ποιος θα παραμείνει στη θέση του, ποιος θα επανατοποθετηθεί ή θα απολυθεί κατά τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωσή του εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με ένα σημείωμα προς το προσωπικό την Τετάρτη.

«Κάποιοι ρόλοι θα αλλάξουν, νέοι ρόλοι μπορεί να δημιουργηθούν και ρόλοι που δεν ταιριάζουν στη νέα μας δομή θα εξαλειφθούν», έγραψε στο σημείωμα η Sara Wechter, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας. «Αυτό το επόμενο επίπεδο αλλαγής έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο».
Οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις εργασίας καταργούνται μπορεί να είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις και η εταιρεία θα προσφέρει αποζημίωση απόλυσης και περιόδους προειδοποίησης όπου είναι επιλέξιμες, σύμφωνα με το μήνυμα.

Η Citigroup συγκάλεσε επίσης συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους της την Τετάρτη. Τα στελέχη ασχολήθηκαν με τα μέτρα που περιγράφονται στο υπόμνημα του Βέχτερ, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Οι τραπεζίτες είχαν ειδοποιηθεί 15 λεπτά εκ των προτέρων για τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μόνο 30 λεπτά, είπε η πηγή.


Τον περασμένο μήνα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citi, Jane Fraser, ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιοργάνωση για να απλοποιήσει τη δομή της τράπεζας μετά την αποεπένδυση από μη βασικές αγορές και την εστίαση σε κερδοφόρους τομείς. Το σημείωμα του Fraser προς το προσωπικό δεν ανακοίνωσε τον αναμενόμενο αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά ανέφερε ότι οι αποχωρήσεις θα επιτρέψουν στο προσωπικό που παράγει έσοδα και στους dealmakers να εστιάσουν τον χρόνο τους στους πελάτες.
«Θα αποχαιρετήσουμε μερικούς πολύ ταλαντούχους και σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους», έγραψε τότε η Fraser.

Η Citi είχε 240.000 υπαλλήλους στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Αυτό συγκρίνεται με αριθμούς εργαζομένων περίπου 216.000 στην Bank of America και 234.000 στη Wells Fargo, τον δεύτερο και τον τέταρτο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Η Fraser έχει σκληρύνει όλο και περισσότερο το μήνυμα προς το προσωπικό. «Δεν έχουμε χώρο για παρευρισκόμενους, δεν έχουμε χώρο για ανθρώπους που θέλουν να σταθούν στο περιθώριο», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.


Η τράπεζα ξεκινά επίσης τις διαβουλεύσεις που απαιτούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού προειδοποίησε νωρίτερα τους υπαλλήλους για πιθανές απολύσεις.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας για τα επόμενα βήματα μας για να ευθυγραμμίσουμε τη δομή μας με τη στρατηγική μας και διαβουλεύουμε το Φόρουμ Διαβούλευσης του Λονδίνου σχετικά με ρόλους που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή, ορισμένοι από αυτούς τους ρόλους μπορεί να αλλάξουν, ενώ άλλοι θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι», ανέφερε η τράπεζα.

Η Citi ελπίζει ότι η αναθεώρηση θα αναζωογονήσει την τιμή της μετοχής της, η οποία έχει υστερήσει σε αντίστοιχες εταιρείες, και θα δώσει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο πιο άμεσο έλεγχο στις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με το Reuters οι περικοπές θα επικεντρωθούν σε τομείς υποστήριξης με αλληλοεπικαλυπτόμενες ομάδες, όπως η συμμόρφωση και η διαχείριση κινδύνων, καθώς και οι ανταλλακτικές κερδοσκοπικές μονάδες.

Η Citigroup θα παρουσιάσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 13 Οκτωβρίου. Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 36% στα 2,92 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ