ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή – Πάνω από 100 εκατ. ενεργοί χρήστες τον μήνα

 ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή – Πάνω από 100 εκατ. ενεργοί χρήστες τον μήνα

Mελέτη πιθανών κανόνων για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ξεκινούν οι ΗΠΑ

 

 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ζητά δημόσια σχόλια σχετικά με πιθανά μέτρα για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI), καθώς διαφαίνεται να δημιουργούνται θέματα σχετικά με τον αντίκτυπό του στην εθνική ασφάλεια και την εκπαίδευση.

Το ChatGPT, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που πρόσφατα τράβηξε την προσοχή του κοινού για την ικανότητά του να γράφει απαντήσεις γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων, ειδικότερα έχει προσελκύσει την προσοχή των νομοθετών των ΗΠΑ καθώς έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καταναλωτών στην ιστορία με περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργοί χρήστες.

Η Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών, μια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο σχετικά με την πολιτική τηλεπικοινωνιών και πληροφοριών, σύμφωνα με το CNBC, αναζητεί στοιχεία καθώς υπάρχει «αυξανόμενο ρυθμιστικό ενδιαφέρον» για έναν «μηχανισμό λογοδοσίας» της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο οργανισμός θέλει να μάθει εάν υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή για την παροχή διασφάλισης "ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι νόμιμα, αποτελεσματικά, ηθικά, ασφαλή και κατά τα άλλα αξιόπιστα".

«Τα υπεύθυνα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια οφέλη, αλλά μόνο εάν αντιμετωπίσουμε τις πιθανές συνέπειες και τις βλάβες τους. Για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους αυτά τα συστήματα, οι εταιρείες και οι καταναλωτές πρέπει να μπορούν να τα εμπιστεύονται», δήλωσε ο διαχειριστής του NTIA, Alan Davidson.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι μένει να φανεί εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη. «Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ευθύνη, κατά την άποψή μου, να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή πριν τα δημοσιοποιήσουν», επεσήμανε.

Το ChatGPT, το οποίο έχει εντυπωσιάσει ορισμένους χρήστες με γρήγορες απαντήσεις σε ερωτήσεις και προκαλεί ανησυχία σε άλλους με ανακρίβειες, δημιουργήθηκε από το OpenAI που εδρεύει στην Καλιφόρνια και υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp.

Η NTIA σχεδιάζει να συντάξει μια έκθεση καθώς εξετάζει τις "προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης λειτουργούν όπως ισχυρίζονται- και χωρίς να προκαλούν βλάβη" και ότι θα ενημερώσει την κυβέρνηση Μπάιντεν για να "διασφαλίσει μια συνεκτική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη κινδύνους και ευκαιρίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ