H Samsung ξανά στη κορυφή, αφήνει στη δεύτερη θέση την Apple!

H Samsung ξανά στη κορυφή, αφήνει στη δεύτερη θέση την Apple!
Μπορεί η Samsung εδώ και αρκετούς μήνες να αντιμετώπισε μία αισθητή πτώση στις πωλήσεις των συσκευών της, σε σημείο που σε ορισμένες αγορές να χάνει την πρώτη θέση από τη μεγάλη της αντίπαλο Apple, ωστόσο, τα χαμόγελα επιστρέφουν στον κορεατικό γίγαντα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, οι πωλήσεις της Samsung ανήλθαν στα 83.2 εκατομμύρια smartphones!

Όπως αναφέρεται, η Samsung κατέλαβε μερίδιο αγοράς 24% κατά το πρώτο τρίμηνο. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ήταν στο 31%, ωστόσο παραμένει υψηλότερο από το 18% της Apple.

«Η Samsung εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Ασία και άλλες περιοχές, ωστόσο οι συνολικές επιδόσεις έχουν σταθεροποιηθεί αρκετά αυτό το τρίμηνο, με την εταιρεία να ξεπερνά την Apple και να ανακτά την πρώτη θέση, ως η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο», δήλωσε ο Νιλ Μόστον, διευθυντικό στέλεχος της Strategy Analytics.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 6 τρισεκατομμυρίων γουόν (5,12 δισεκατομμύρια ευρώ). Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, χάρη στο λανσάρισμα των δύο νέων μοντέλων, Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge.

Η Samsung κατέγραψε κέρδη 2,48 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων κατά το α’ τρίμηνο, οι οποίες εκτιμά ότι θα αυξηθούν σημαντικά το επόμενο τρίμηνο, αφού η ζήτηση για τις νέες συσκευές S6 ξεπερνά τα αποθέματα.

«Οι πωλήσεις των S6 πηγαίνουν τόσο καλά, όσο αναμενόταν, ενώ η ζήτηση για το Galaxy S6 Edge έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Samsung, Παρκ Τζιν-γιάνγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ