Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλουμε καλύτερους μισθούς για όλους - Αυξήθηκαν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλουμε καλύτερους μισθούς για όλους - Αυξήθηκαν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πετρούπολη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα (6/4/2023) την Πετρούπολη, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες και ξεκαθάρισε ότι εκείνος και η κυβέρνηση θέλουν καλύτερους μισθούς για όλους, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου κρίνουν τα πάντα.

Για τους μισθούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε στην ομιλία που έκανε στην Πετρούπολη ότι ακόμα παραμένουν χαμηλοί. Επισήμανε όμως, ότι ήδη η Κυβέρνηση πήγε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ και όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η επιθυμία του είναι καλύτεροι μισθοί για όλους.

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μιλώντας στους κατοίκους της Πετρούπολης και στις φουρτούνες που πέρασε η χώρα από δεινά που έπληξαν όλο τον πλανήτη και τόνισε ότι η Κυβέρνηση κράτησε το τιμόνι της Ελλάδας σταθερό.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού. Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Αυξήθηκαν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στις συντάξεις. Υπενθύμισε ότι το Νόμο Κατρούγκαλου δεν τον είχε ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και είπε ότι οι συντάξεις επί των ημερών της Κυβέρνησης αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

«Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από 12 χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες. Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διεκδικώ ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τόνισε ότι είναι κρίσιμες και όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση μπορούν να ανατραπούν. Έτσι ζήτησε από τον κόσμο να δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε. Εγώ διεκδικώ, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης για τις εκλογές ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία.

«Πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα. “Προοδευτική διακυβέρνηση”, λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο «άγνωστος Χ», λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ