Αλβανία: Ο Έντι Ράμα κήρυξε την 5η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους προς τιμή των θυμάτων των Τεμπών

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα κήρυξε την 5η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους προς τιμή των θυμάτων των Τεμπών

Ενός λεπτού σιγή στην Βουλή της Αλβανίας, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστια - Το ευχαριστήριο μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο «Facebook», ανακοίνωσε ότι η Αλβανία θα τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 με την κήρυξη της ημέρας εκείνης ως ημέρας εθνικού πένθους για τη χώρα, ενώ οι αλβανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια.

Στην ανάρτηση του ο Έντι Ράμα τόνισε η τραγωδία της Ελλάδας στα Τέμπη είναι και τραγωδία της χώρας του. Σημειώνεται ότι στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Η τραγωδία της Ελλάδας είναι και δική μας τραγωδία, ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν στο τρομερό δυστύχημα είναι και δικός μας και αυτή είναι μια από εκείνες τις στιγμές της ζωής, που μια μεγάλη απώλεια του γείτονα δεν συγκρίνετε με εκατό χαρές και οι ζωές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τις κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες, συνεργαζόμενοι όλο και περισσότερο μεταξύ μας», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ορίζεται ότι σε όλους τους κρατικούς και δημόσιους φορείς η εθνική σημαία θα κυματίσει μεσίστια».

Ευχαριστήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ της Ελλάδας

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αλβανία για την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να κηρυχθεί η Κυριακή 5 Μαρτίου ως ημέρα πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την απόφαση να κηρυχθεί η Κυριακή ημέρα πένθους στην Αλβανία, προς τιμήν των θυμάτων που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στη σύγκρουση του τρένου στα Τέμπη», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ευχαριστούμε τους γείτονες και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα προσωπικά που μοιραστήκατε τον πόνο μας, είμαστε βαθιά συγκινημένοι», προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ