Αδ. Γεωργιάδης: Η Γερμανία παραμένει η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στην Ελλάδα

Αδ. Γεωργιάδης: Η Γερμανία παραμένει η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στην Ελλάδα

Κατά την τοποθέτησή του στο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Για «Μεγάλο έδαφος θετικής συνεργασίας και προσέλκυσης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την τοποθέτησή του στο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι η ανάπτυξη εξωστρέφειας με χώρες που κατέχουν μακρά ιστορία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, όπως η Γερμανία.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «για πολλά χρόνια η Γερμανία ήταν ο πρωταθλητής των επενδύσεων στην Ελλάδα. Παραμένει η πρώτη χώρα στις επενδύσεις στην Ελλάδα. Εγώ, ως υπουργός Ανάπτυξης, καλωσορίζω όλες τις επενδύσεις.

Όταν με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι εκ νέου αυτοδύναμος πρωθυπουργός, με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, με διαδοχικά ταξίδια στη Γερμανία, καθώς υπάρχει μεγάλο έδαφος θετικής συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει τη τεχνογνωσία να κάνει τη δουλειά και να ανοίξει τις κατάλληλες πόρτες, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην πατρίδα μας, που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη».

Στην παρέμβασή της η κ. Κεραμέως, τόνισε ότι «Θεμελιώδης αρχή της μεταρρύθμισης, που έχουμε επιφέρει στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι η προαγωγή της εξωστρέφειας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με χώρες που κατέχουν μακρά ιστορία και πολύτιμη εμπειρία στην ΕΕΚ, όπως η Γερμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μας με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμβάλλει στη δημιουργία συμπράξεων, το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων, την καλύτερη σύνδεση του εθνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ