Ανδρέας Πάτσης: Η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του

Ανδρέας Πάτσης: Η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του

 Απορρίφθηκε το αίτημα για τον Νικόλαο Μανωλάκο

Με 274 ψήφους «υπέρ» αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003). Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 274 βουλευτές.

Ο κ. Πάτσης δεν θέλησε να λάβει τον λόγο. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Αντίθετα, με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης στην Ολομέλεια. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην Ολομέλεια την απόρριψη της αίτησης ασυλίας του βουλευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ