Γ. Οικονόμου: Έχουμε φτάσει ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα

Γ. Οικονόμου: Έχουμε φτάσει ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα

«Είναι σαφές πως οι αγορές λαμβάνουν υπ όψιν την παράμετρο της πολιτικής σταθερότητας σχετικά με την διαδικασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε φτάσει ένα βήμα, ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Είναι σαφές πως οι αγορές λαμβάνουν υπ όψιν την παράμετρο της πολιτικής σταθερότητας σχετικά με την διαδικασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέτυχε 11 θετικές αξιολογήσεις και 11 αναβαθμίσεις. Έχουμε φθάσει ένα βήμα, ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κατορθώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, που είναι σημαντική για την οικονομία και τις επιχειρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο μέτωπο των παρακολουθήσεων ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως τίποτε δεν θα μείνει στη σκιά, πως στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί και πως οι δικαστές τιμούν το ρόλο ενός βασικού πυλώνα της συντεταγμένης Πολιτείας. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι 10 ημέρες μετά τις ένορκες καταθέσεις πως βαλίτσες με χρήματα κατευθύνονταν στα γραφεία του κόμματος του επιμένει να σιωπά. Τον κάλεσε, δε, να απαντήσει για sms, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας που υπαγόρευαν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και για τον κωδικό Α2, που αναφέρεται στις εν λόγω καταγγελίες. «Ο πρωθυπουργός απήντησε αμέσως για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τον κ. Τσίπρα τον ψάχνουμε ακόμη;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επετέθη με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες στον Έβρο τον περασμένο Αύγουστο. Συγκεκριμένα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα υποστήριζε το κόμμα του τότε, αλλά και να απαντήσει εάν πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα γκρέμιζε τον φράχτη στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ