Ν. Δένδιας: Σε καταφύγιο η συνάντηση με τον Κουλέμπα - Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Ν. Δένδιας: Σε καταφύγιο η συνάντηση με τον Κουλέμπα - Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Την ώρα της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Ουρανό ομόλογο του ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκονται σε καταφύγιο του Κιέβου μαζί με τον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη διάρκεια της συνάντησής τους ήχησαν οι σειρήνες.

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και πανεπιστημιακούς. Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα, τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο, και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ουκρανία χρειάζεται να μεταφερθεί εσπευσμένα σε καταφύγιο γιατί ηχούν οι σειρήνες λόγω επίθεσης.

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε και στο μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας μαζί με τον ομόλογό του και άφησε λουλούδια «ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ