Γ. Οικονόμου: Ακατάσχετη παροχολογία Τσίπρα στη ΔΕΘ - Δεν συνετίστηκε από τα τραγικά λάθη του

Γ. Οικονόμου: Ακατάσχετη παροχολογία Τσίπρα στη ΔΕΘ - Δεν συνετίστηκε από τα τραγικά λάθη του

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Τσίπρας με την ανερμάτιστη και ακατάσχετη παροχολογία στη ΔΕΘ απέδειξε ότι δεν συνετίστηκε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής και δεν αντιλαμβάνεται έστω στοιχειωδώς τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την 86η ΔΕΘ.

«Το Σάββατο κατάφερε να κάνει το αλήστου μνήμης «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που είχε άλλοτε παρουσιάσει να φαντάζει έως και μίζερο. Και την Κυριακή συνέχισε ακάθεκτος υποσχόμενες ακόμα περισσότερα», σχολίασε και σημείωσε ότι όσα μέτρα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας θα οδηγούσαν τη χώρα σε μια νέα χρεοκοπία από την εκτίναξη του ελλείμματος και την κοινωνία θα την οδηγούσαν σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη των μνημονίων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρέωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας και πρόσθεσε πως «ενώ παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας που είναι περίπου κατεστραμμένη, την ίδια στιγμή μοίραζε δεκάδες δισεκατομμύρια. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ παρουσίασε ένα καλά μελετημένο, απόλυτα ρεαλιστικό και προσεκτικά κοστολογημένο σχέδιο ώστε να μειωθούν -στο μέτρο πάντοτε του εφικτού- οι επιπτώσεις του τυφώνα ακρίβεια στα αγαθά και στην ενέργεια,

Για το θέμα των 38 προσφύγων στη νησίδα του Έβρου ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι «ψεύδεται, διαστρεβλώνει και αρνείται να αποσύρει ισχυρισμούς που ταυτίζονταν με την τουρκική προπαγάνδα και εξέθεταν διεθνώς τη χώρα μας».

Το ταξίδι Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή, θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Θα παρακαθίσει, επίσης, σε μεγάλο ομογενειακό γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στο οποίο θα μετάσχουν σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας, καθώς και ομογενείς βουλευτές της Νέας Υόρκης».

Για τις εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας την ανανέωση της ισχυρής εντολής για την εμπέδωση της σταθερότητας, τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, επιδιώκουμε ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, ώστε να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην δεύτερη κάλπη αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο της απλής αναλογικής. Ερωτηθείς, για την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεμαχία, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «όταν έλθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε θετικά και σε αυτήν την πρόσκληση, μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας έχει αρκετούς μήνες στην διάθεση του για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Σε ερώτηση περί αστυνομικής βίας σε συναυλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι κάθε καταγγελία εξετάζεται πολύ προσεκτικά δηλώνοντας ότι μία ομάδα ατόμων θεώρησε σωστό να φύγει από τον χώρο της συναυλίας και να μπει στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. “Είναι προτιμότερο να υπάρχει βιβλιοθήκη παρά ένα στέκι κατάληψης”, είπε.

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ανυποχώρητα. Τόνισε, δε, ότι η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πως έχουμε ένα κάνουμε με έναν προβληματικό γείτονα και ότι η χώρα μας «δεν τρομοκρατείται, δεν πτοείται και δεν παρασύρεται».

Σε ό, τι αφορά στην εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απόδειξη άγνοιας από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε πως εάν κάτι τέτοιο ετίθετο σε εφαρμογή θα κόστιζε στο ελληνικό Δημόσιο 13 με 14 δις ευρώ μαζί με την έτερη εξαγγελία για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας. Επιπροσθέτως, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του πέλετ και των καυσόξυλων, κάτι, που αναμένεται να αποσαφηνίσει προσεχώς, όπως είπε, το Υπουργείο Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ