Τηλεφωνική επικοινωνία Σόλτς με Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία Σόλτς με Πούτιν

Την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μετά από μήνες είχε το απόγευμα ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο γερμανός Καγκελάριος άσκησε πίεση για μία διπλωματική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.

«Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία και να αναγνωρίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» είπε ο Σολτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του. Ο γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι περαιτέρω βήματα για την κατοχή της Ουκρανίας δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση αναπάντητα.

Για το τηλεφώνημα των 90 λεπτών δεν υπήρξε καμία αντίδραση αρχικά από τη Μόσχα. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν τηλεφωνικά Σόλτς και Πούτιν ήταν στο τέλος Μαΐου, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ άλλων ο Σολτς τόνισε την ανάγκη να περιφρουρηθεί η ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου στη Σαπορίζια που βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Επιπρόσθετα ζήτησε να αποφευχθεί οποιοδήποτε βήμα κλιμάκωσης και να υλοποιηθούν τα προτεινόμενα από το διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας. Επίσης, συζητήθηκε και εξέλιξη στον επισιτιστικό τομέα παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ