Προκλητικός Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ

Προκλητικός Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ

Νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνηθίζει να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν. Και συνέχισε: “Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ”.

Προκλήσεις και από τον Ακάρ

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει (!), ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Στη συνέχεια, φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ