Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε επικίνδυνη φάση

Καμπανάκια κινδύνου. Η Ευρώπη αιμμοραγεί

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε επικίνδυνη φάση

Αξιωματούχοι στα Ηνωμένα Έθνη σχεδίαζαν να συναντηθούν την Τρίτη για την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όπου οι έντονες μάχες κινδυνεύουν να προκαλέσουν πυρηνικό ατύχημα. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης και τις κοντινές περιοχές. Νωρίτερα στον πόλεμο, η Ρωσία κατέλαβε το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Οι εντεινόμενες επιθέσεις στις πολιτικές υποδομές και τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας είναι όλο και πιο πιθανές τις επόμενες ημέρες, προειδοποιούν Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ενδέχεται να επιχειρήσει μια «ιδιαίτερα σκληρή» επίθεση καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της.

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν επιπλέον 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα,τη μεγαλύτερη δόση αμερικανικής βοήθειας ασφαλείας από την εισβολή της Ρωσίας, για να συμπέσει με την εθνική εορτή.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση με τον πυρηνικό σταθμό υπογραμμίζει μια άλλη τρομερή κρίση για την Ευρώπη. Η ήπειρος χρειάζεται ενέργεια και φθηνότερη ενέργεια γρήγορα.

Οι τιμές της ενέργειας εκτινάχθηκαν σε ύψη ρεκόρ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την περιοχή της Σκανδιναβίας, ασκώντας περαιτέρω πίεση στις κυβερνήσεις να προστατεύσουν τα νοικοκυριά από καταστροφικούς λογαριασμούς και αυξανόμενο πληθωρισμό.

Τα νέα υψηλά επίπεδα γίνονται σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και αναμένεται να επιδεινωθούν. Το τελευταίο άλμα έρχεται καθώς η αιολική ενέργεια προβλέπεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε όλη την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ