Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πανελλαδική πολιτική έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα tomanifesto που πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση τριών ετών θητείας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επί των έγκυρων.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των εκλογών, με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η ΝΔ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου η οποία φτάνει το 9.3% στην Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα οι επιδόσεις των κομμάτων στην Πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31.7%, ΣΥΡΙΖΑ 22.8%, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%, Κ.Κ.Ε 5.1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, ΜΕΡΑ 25 2.5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών. Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι προτιμήσεις των πολιτών για το τι Κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ