Γερμανία: Σάλος με τον χλιδάτο γάμο του υπ. Οικονομικών Κρ. Λίντνερ -Με porsche η νύφη στην εκκλησία

Γερμανία: Σάλος με τον χλιδάτο γάμο του υπ. Οικονομικών Κρ. Λίντνερ -Με porsche η νύφη στην εκκλησία

Ο γάμος πολυτελείας του Κρίστιαν Λίντνερ εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Ευκαιρία επίδειξης πλούτου και ισχύος αποτέλεσε ο γάμος πολυτελείας που έκαναν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ και η πολιτική συντάκτης της τηλεόρασης της WELT Φράνκα Λέφελντ, με αποτέλεσμα να γίνει “χαμός” από πικρόχολα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχόλια που αφορούσαν τις πολυτελείς επιλογές του ζευγαριού εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Ο γερμανικός Τύπος αποκαλεί το ζευγάρι ‘Κριστιάνκα”,λέξη που είναι σύντμηση των Κρίστιαν και Φράνκα. Γράφουν λοιπόν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι «Κριστιάνκα», τέλεσαν σε στενό κύκλο τον πολιτικό τους γάμο την περασμένη Πέμπτη στο Μουσείο του «νησιού των πλουσίων», το Ζιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Ακολούθησε το Σάββατο η θρησκευτική τελετή στην ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου, επίσης στο Ζιλτ.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μάλιστα έγινε επίσης στόχος σχολίων, καθώς έφθασε στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Από τον κόσμο των επιχειρήσεων, στον γάμο παρέστη ο επικεφαλής του Ομίλου της Volkswagen, ο Χέρμπερτ Ντις.

Τα σχόλια των ΜΜΕ και του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσαν κυρίως την επιλογή ενός σπορ αυτοκινήτου Porsche Targa για την άφιξη της νύφης στην εκκλησία, αλλά και για την αποχώρηση του ζευγαριού από αυτήν, καθώς και την κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για την ασφάλεια των τελετών και τον αποκλεισμό δρόμων κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Φυσικά δεν έμεινε χωρίς σχόλια η επιλογή ενός ιδιαίτερα ακριβού και κοσμικού εστιατορίου για τη δεξίωση.

Αλλά δεν είναι αυτά τα μόνα σκανδαλώδη στον γάμο. Πολύ αρνητικά σχολιάστηκε και το γεγονός ότι τελέστηκε θρησκευτικός γάμος, παρά το ότι τόσο ο Λίντνερ όσο και η Φράνκα Λέφελντ έχουν προ πολλού επισήμως αποχωρήσει από την γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία. Αυτή η αποχώρηση τους επέτρεψε να απαλλαγούν και από τη σχετική οικονομική εισφορά.

Το γεγονός λοιπόν ότι έχουν δηλώσει πως δεν είναι μέλη της Εκκλησίας, αλλά επέλεξαν να παντρευτούν και σε εκκλησία δημιούργησε και άλλου είδους σχόλια: «Το θέμα εδώ δεν ήταν το χριστιανικό περιεχόμενο της τελετής, αλλά μόνο η σκηνή μιας παράστασης», σχολίασε η πρώην επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας Μάργκοτ Κέσμαν, η οποία εξήγησε ότι θρησκευτικός γάμος γίνεται μόνον εφόσον τουλάχιστον ένας από το ζευγάρι είναι μέλος της εκκλησίας. Η Κέσμαν άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι το ζευγάρι μετέτρεψε την εκκλησία σε σκηνή μιας παράστασης, της παράστασης του γάμου. και είναι προφανές ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να απεκδύεται εκείνου του τμήματος των ψηφοφόρων που είναι θρησκευόμενοι.

Ειδική μνεία γίνεται από τα ΜΜΕ και στα σύνολα που φόρεσε η κυρία Λέφελντ στις δύο τελετές, τα οποία ήταν συνολικής αξίας 13.000 ευρώ. «Σε τόσο δύσκολους καιρούς ένα όργιο νεοπλουτισμού», σχολίασε το περιοδικό Stern, ενώ η Nordkurier έγραψε: «Ο παρακμιακός γάμος του Κρίστιαν Λίντνερ – τον λογαριασμό, παρακαλώ».

Ο καθηγητής Ηθικής Ματίας Βιρτ, περιγράφει στην Kölner Stadt-Anzeiger τον γάμο ως μια «ελάχιστα κοινωνικά και ηθικά ευαίσθητη εκδήλωση ενός υπουργού ο οποίος θέλει τώρα να περικόψει τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων». «Αυτή η φωτογραφία (στην Porsche) θα τον ακολουθεί», γράφει το περιοδικό Focus. Στο Twitter πολλοί χρήστες παραλλήλιζαν την συμπεριφορά του Κρίστιαν Λίντνερ με αυτήν του απερχόμενου βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Ερωτώμενη σχετικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι επρόκειτο για ιδιωτική εκδήλωση του υπουργού.

Κι εκείνο που κανείς δεν σχολίασε είναι ότι μία εν ενεργεία δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ παντρεύεται έναν ενεργεία υπουργό.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ