Β. Κικίλιας από Βελιγράδι: Φέτος αναμένουμε 900.000 τουρίστες από Σερβία

Β. Κικίλιας από Βελιγράδι: Φέτος αναμένουμε 900.000 τουρίστες από Σερβία

Για «αισιόδοξα μηνύματα» έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με την ομόλογο του της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς, με την οποία εξέτασαν θέματα διμερούς συνεργασίας στο τουρισμό. Έμφαση δόθηκε στη φετινή θερινή περίοδο και στα προβλήματα που δημιουργεί στον τουριστικό τομέα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Κοινή διαπίστωση είναι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν ευκολότερα με τη συνεργασία των δύο χωρών στην προώθηση τουριστικών προϊόντων. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Χαλκιδική συνάντηση τουριστικών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα από τη Σερβία και την Ελλάδα ώστε να εξεταστούν μορφές συνεργασίας. Ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε στην ομόλογο του της Σερβίας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από την κυβέρνηση για να καταργηθεί ή να μειωθεί το κόστος περιαγωγής για του τουρίστες από τη Σερβία κάτι που αποτελεί αίτημα του Βελιγραδίου εδώ και χρόνια.

Η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Σέρβων και τα μηνύματα για φέτος είναι αισιόδοξα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού. «Οι σχέσεις της χώρας μας με τη Σερβία είναι μοναδικές και σήμερα οι Σέρβοι πράκτορες με ενημέρωσαν ότι 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα. Ενισχύουμε τον οδικό τουρισμό, ενισχύουμε τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και όλους τους προορισμούς είτε αεροπορικώς είτε από τα χερσαία σύνορα μας. Η σχέση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω στο άμεσο μέλλον αφού το σερβικό υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν γραφείο του τουρισμού πλέον και στην Αθήνα» ανέφερε στο ο κ. Κικίλιας.

Οι Σέρβοι όπως και η πλειονότητα των τουριστών από τα Βαλκάνια επιλέγει τον οδικό τουρισμό και επισκέπτονται κυρίως τη βόρεια Ελλάδα. Η εκτίμηση του Έλληνα υπουργού είναι ότι η αύξηση των τουριστών φέτος από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα καλύψει το κενό που θα προκληθεί σε τουριστικούς προορισμούς της Μακεδονίας από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών.

Ο Έλληνας υπουργός, έπειτα από πρόσκληση της ομολόγου του της Σερβίας, θα βρεθεί στην Αρένα Βελιγραδίου, σήμερα το απόγευμα για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Εφές που διεξάγεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης final 4 του Eurobasket.

Αύριο ο κ. Κικίλιας θα επισκεφτεί τη Βουλή όπου θα συναντηθεί με τα μέλη της κοινοβουλευτική ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ