Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ενοχλημένος και ο Τατάρ

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ενοχλημένος και ο Τατάρ

«Ο Μπάιντεν έκανε δώρο τα F35 στον Μητσοτάκη», αναφέρει η Γενί Σαφάκ

Εκτεταμένα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για τις επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με κοινο παρονομάστη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, "με την ομιλία του στο Κογκρέσο έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία".

Τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως σκανδαλώδεις τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την Κύπρο και ψέματα όσα είπε για τον εναέριο χώρο.

Μητσοτάκης: Δεν σταματούμε την προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει

Η εφημερίδα "Χουριέτ" έχει στο πρωτοσέλιδό της τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν υπό τον τίτλο "Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης;", σχολιάζοντας ότι υπήρξε κωμικός διάλογος στον Λευκό Οίκο.

Η φιλοκυβερνητική "Γενί Σαφάκ" έχει τίτλο "Κλακαδόροι Μητσοτάκη: Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χειροκρότησαν όρθια τα σκανδαλώδη λόγια για την ‘Κύπρο’". Γράφει επίσης ότι "ο Μπάιντεν έκανε δώρο τα F35 στον Μητσοτάκη".

Η επίσης φιλοκυβερνητική "Ακσάμ" έχει τίτλο "Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο... Ψέματα για τον εναέριο χώρο!"

Η αντιπολιτευόμενη "Τζουμχουριέτ" μεταφέρει δήλωση του πρώην Πρέσβη της Τουρκίας Φαρούκ Λόλογλου ο οποίος επικρίνει την Τουρκία ότι συμβιβάζεται με F16 την ώρα που η Ελλάδα φιλοδοξεί να πάρει F35.

Ενοχλημένος ο Τατάρ στα κατεχόμενα

Αυτοί που χειροκρότησαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο κ. Τατάρ είπε συγκεκριμένα ότι "αυτοί που βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο λένε ότι πρέπει να υπάρξει λύση δύο ξεχωριστών λαών, ωστόσο αυτοί που χειροκρότησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό στις ΗΠΑ δεν βλέπουν αυτές τις πραγματικότητες".

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο σημαίνει και πάλι περιβάλλον συγκρούσεων στην Κύπρο. Ο κ. Τατάρ είπε ότι μια μέρα ολόκληρος ο κόσμος θα δει τις πραγματικότητες, γι' αυτό και δεν έχει αξία τί είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ