Η Απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου για τους «εκλεγμένους μουφτήδες» της μειονότητας

Η Απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου για τους «εκλεγμένους μουφτήδες» της μειονότητας

Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη συνθήκη της Λωζάνης

Tην έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter, στην οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάνης”.

“Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας εκλέγονται”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και καταλήγει: ” Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει”.

Η προκλητική ανάρτηση του Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, συνεχάρη τον μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης, Ιμπραίμ Σερίφ, στέλνοντας μήνυμα προς την Αθήνα.

«Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάνης», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ