Λαβρόφ σε Δένδια: «Καπρίτσιο» η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Λαβρόφ σε Δένδια: «Καπρίτσιο» η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Τι είπαν στις κοινές τους δηλώσεις Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ.

«Καπρίτσιο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εν μέσω ενδείξεων κλιμάκωσης στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας με αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των ρωσόφωνων ανταρτών.

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα, ο Ρώσος υπουργός επιβεβαιώσε τη στάση της Ρωσίας υπέρ των συνομιλιών στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται ότι η διεθνής προσοχή... είναι αλλού στραμμένη

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η Τουρκία εκμετάλλευεται το γεγονός ότι η διεθνής προσοχή είναι αλλου στραμμένη. Πάνω σε αυτό ο Ρώσος υπουργός σχολίασε πως η προσοχή στρέφεται στην Ουκρανία, αποδίδοντας ευθύνες στη στάση των δυτικών συμμάχων της Ελλάδας που εκμεταλλεύονται, όπως είπε, την κατάσταση προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση στην περίπτωση που υπάρξει μαζική επέμβαση της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονμπάς, εάν θα θεωρηθεί casus beli, ο κ. Λαβρόφ απάντησε πως η Ρωσία ανησυχεί για τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των πυρών με όπλα που απαγορεύονται από τη συμφωνία του Μινσκ. Κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι σαμποτάρει τα μέτρα κατάπαυσης του πυρός, ενώ έθιξε το ζήτημα της καταγραφής των περιστατικών από τον ΟΑΣΕ που, όπως είπε, το κάνει απρόσωπα, χωρίς να αναφέρει ποιος κάνει τις επιθέσεις και τους στόχους που πλήττονται.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ