Γ. Γεωργαντάς: Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Γ. Γεωργαντάς: Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Τι στοχεύει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Υπεγράφη από το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και άλλων φορέων που στοχεύει στη σύνδεση των φορέων με την τοπική αγροτική οικονομία.

«Στόχος όλων μας η συνολική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού του μοντέλου, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών του διαδικασιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας. Στόχοι που είναι ευκολότερα επιτεύξιμοι με την ανάπτυξη ισχυρών και δομημένων συνεργειών, όπως η σημερινή», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η πρώτη του υπογραφή ως υπουργός αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατ' επέκταση τη συνολική ενδυνάμωση της ανάπτυξης της χώρας μας.

«Θεμέλιο για την επιτυχία μας, η διαρκής και στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής μας οικονομίας» δήλωσε και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς και «όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος, για την καλή συνεργασία και τη διαρκή τους δέσμευση».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά «σε μια εποχή στην οποία τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και ταχύτατα, η επιστημονική υποστήριξη των δημοσίων πολιτικών, η δια βίου εκπαίδευση και η διαρκής επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι επιτακτική» συμπληρώνοντας πως «μόνον μέσω της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μπορεί ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας να ευθυγραμμιστεί με τις μεγάλες τάσεις του αιώνα μας, ιδίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ