Γυρνάνε την πλάτη στον Μπόρις Τζόνσον οι Βρετανοί - 6 στους 10 έχουν αρνητική άποψη

Γυρνάνε την πλάτη στον Μπόρις Τζόνσον οι Βρετανοί - 6 στους 10 έχουν αρνητική άποψη

Οι πολίτες της Βρετανίας γυρνούν την πλάτη τους στον Μπόρις Τζόνσον, μετά το σκάνδαλο Partygate

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Mori, οι έξι στους 10 πολίτες στη Βρετανία έχουν τώρα μη ευνοϊκή άποψη για τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ύστερα από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι και τις αντιδράσεις των πολιτικών της χώρας που ζητούν την παραίτησή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Τζόνσον είναι κακός πρωθυπουργός, το οποίο αυξήθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, το μόνο υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης που είχε θετική καθαρή επίδοση από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα πάει πουθενά»
Ο Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να παραιτηθεί, απάντησε σήμερα Πέμπτη (20.1.2022) ο υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, σε ερώτηση αν θα ήθελε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και διάδοχος του Τζόνσον, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες.

«(Ο Τζόνσον) Δεν πάει πουθενά», απάντησε ο Τζάβιντ στην ερώτηση αν είναι πιθανός διάδοχος του Τζόνσον. Το ίδιο δήλωσε και ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή, εν μέσω μιας θυελλώδους συζήτησης, την ώρα που ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για «παράλογες και ειλικρινά μη πιστευτές δικαιολογίες για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ».

Όμως, τα πλήγματα στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι αρκετά σημαντικά, καθώς, όχι μόνο έχει χάσει τη στήριξη των βουλευτών του αλλά ένας από αυτούς, ο Κρίστιαν Γουέικφορντ, παραιτήθηκε κιόλας και αποχώρησε από τους Τόρις, για να προσχωρήσει στους Εργατικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ