Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την «επίθεση» στην ΠτΔ

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την «επίθεση» στην ΠτΔ

Η Τουρκία διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση της Άγκυρας, με την οποία καταφερόταν εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει ακόμη πως «η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών».

«Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γ. Οικονόμου: Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται

Στις βολές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται και πολύ περισσότερο δεν διαγράφεται» σχολίασε και πρόσθεσε: «Τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές και οι γενοκτονίες είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί έτσι, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ