Γ. Οικονόμου για άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων (vid)

Γ. Οικονόμου για άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων (vid)

Για τα σχολεία και εάν τελικά θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «βασική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και προτεραιότητα να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών και αναμένονται οι εισηγήσεις τους. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό, τι μας εισηγηθούν οι ειδικοί προκειμένου να πετύχουμε τους δύο στόχους».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία εστιάζεται σε λόγους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς.

Κορωνοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ - Εκτιμήσεις για 50.000 νέα κρούσματα σήμερα

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η Επιτροπή των Ειδικών εισηγηθεί παράταση του ανοίγματος για μία εβδομάδα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «οι εισηγήσεις των ειδικών λαμβάνονται πάντοτε πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση, η οποία βεβαίως, έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων».

Στόχος, τόνισε, είναι απολυτή εξασφάλιση υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών με ό,τι μέσο διαθέτουμε, και με οποίο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο.

«Στις εισηγήσεις των ειδικών φαντάζομαι θα περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο έκρηξης κρουσμάτων, και σαφώς θα συνυπολογίζεται εάν το κρίσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ή θα παρατηρήσουμε το ευχάριστο φαινόμενο που παρατηρήσαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των ΜΕΘ» είπε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, διευκρίνισε ότι αυτά που θα αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει, θα το κάνει εφόσον έχει εξασφαλίσει επάρκεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί δωρεάν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πάνω από 85 εκατ. self test που είχαν δοθεί σε πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες.

Στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο είχαν διανεμηθεί 32 εκατ. self test στους μαθητές, και είχε εντοπιστεί το 85% των κρουσμάτων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ