Κορωνοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ - Εκτιμήσεις για 50.000 νέα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ - Εκτιμήσεις για 50.000 νέα κρούσματα σήμερα

Δεν είναι καλά τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα είναι κοντά στις 50.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 36.246 κρούσματα, ενώ το πιο πρόσφατο αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12/2021) οπότε είχαν επιβεβαιωθεί 40.560 κρούσματα.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει στο μεταξύ η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το θέμα των σχολείων. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως το άνοιγμα των σχολείων παραμένει βασική πρόθεση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής.

«Το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα ειναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική πρόθεσή μας παραμένει τα σχολεία να ανοίξουν και να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι μας εισηγηθούν οι ειδικοί προκειμένου να πετύχουμε αυτούς τους δυο στόχους» ανέφερε.

Όπως είπε, η επαναλειτουργία των σχολείων είναι σημαντική τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως κάθε βήμα θα γίνει με μέριμνα για την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο.

«Θα περιγραφεί ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει την υγεία και των παιδιών και των εκπαιδευτικών και το οποίο θα ακολουθήσουμε με μεγάλη προσήλωση» συνέχισε, προσθέτοντας πως τα σχολεία ανοίγουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης «γιατί παντου τα δεδομένα ειναι παρόμοια και γιατί η ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση είναι η ίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ