Κυρ. Πιερρακάκης: «Ξεκινάμε το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων»

Κυρ. Πιερρακάκης: «Ξεκινάμε το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων»

"Θέλουμε σήμερα να δείξουμε να μάθουμε για το τι σήμερα σημαίνει έξυπνη πόλη, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας πως μια έξυπνη πόλη έχει ασφαλώς τεχνολογία αλλά δεν είναι μόνο αυτό

Συνάντηση και συζήτηση με Δημάρχους της Θεσσαλίας, κατά την οποία ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, απηύθυνε ομιλία με θέμα «H αξία των data για τη λήψη αποφάσεων στους Δήμους», πραγματοποιήθηκε στο GiSeMi hub, τον Κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που λειτουργεί η e-trikala, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. "Θέλουμε σήμερα να δείξουμε να μάθουμε για το τι σήμερα σημαίνει έξυπνη πόλη, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας πως μια έξυπνη πόλη έχει ασφαλώς τεχνολογία αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Να δούμε την αξία των data, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια από την πλευρά του Υπουργείου έγιναν ανακοινώσεις σε θέματα διαλειτουργικών καινοτομιών μέσω της γνωστής ψηφιακής πύλης gov.gr.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε : "Eίναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρισκόμαστε εδώ, στα Τρίκαλα, στον Κόμβο Καινοτομίας GiSeMi HUB. Όπως είπαμε και το πρωί, παρά το γεγονός ότι μπορεί κανείς να δει με απτό τρόπο τα τελευταία διόμιση χρόνια το τι έχει συμβεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πατρίδας μας, εδώ έχουμε έρθει για να μάθουμε από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και από το πως μπορούμε να συνδέσουμε μια κεντρική στρατηγική, με μία κεντρική στρατηγική στο πεδίο, όπως εσείς το έχετε κάνει με έναν καταπληκτικό τρόπο στα Τρίκαλα. Να πω συνεχίζοντας τα καλά λόγια τα οποία έρχονται μέσα από την καρδιά, ότι η τοπική ομάδα και ο δήμαρχος έχουν κάνει φανταστική δουλειά και όπως παρατήρησε και ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, και όμορφη δουλειά, και είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί η αισθητική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον σχεδιασμό των υπηρεσιών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ