Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία στο κύμα ακρίβειας

Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία στο κύμα ακρίβειας

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολίασε από το βήμα της Βουλής τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινωθήκαν νωρίτερα.

"Το νέο άλμα του πληθωρισμού, κατά 3,4% τον Οκτώβριο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη την κοινωνία απέναντι στο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις" δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινωθηκαν νωρίτερα.

"Οι αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες: φυσικό αέριο 132,3%, πετρέλαιο θέρμανσης 45,9%, καύσιμα 22,3%, ηλεκτρισμός 18,9%. Εκρηκτικές οι ανατιμήσεις και στο ελαιόλαδο, το κρέας, τα λαχανικά" δήλωσε και πρόσθεσε:

"Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, ανίκανες να αναχαιτίσουν τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών, συγχρονίστηκαν με τα στοιχεία εκτίναξης του πληθωρισμού και "κάηκαν” για ακόμη μια φορά από την ίδια την πραγματικότητα.

Ο κίνδυνος μίας νέας ανθρωπιστικής κρίσης είναι εδώ και ο υπεύθυνος γι’ αυτήν είναι γνωστός. Είναι ο ίδιος που αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, αρνείται να ελέγξει τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας, αρνείται να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και την εκχωρεί σε ιδιώτες, αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Δεν ξέρουμε, βέβαια, πόσο απασχολούν όλα αυτά τον κ. Μητσοτάκη.Για τον ίδιο, προφανώς, η ακρίβεια, όπως και η πανδημία, είναι υπό έλεγχο…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ