Διήμερη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

Διήμερη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έπειτα από πρόσκληψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Ντιμιτρόφ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Ντιμιτρόφ, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη, θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ