Γ. Πλακιωτάκης: Στήριξη της Ανατολικής Κρήτης με 5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γ. Πλακιωτάκης: Στήριξη της Ανατολικής Κρήτης με 5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Έργα ύψους 5 εκ. ευρώ στη χερσαία λιμενική ζώνη αλλά και λιμενικές υποδομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Τη στήριξη της Ανατολικής Κρήτης με 5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα περιλαμβάνει έργα στη χερσαία λιμενική ζώνη αλλά και λιμενικές υποδομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από το πρωί στην περιοχή, για την παρουσίαση στους τοπικούς φορείς του προγράμματος έργων και παρεμβάσεων του υπουργείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλη Κουτουλάκη, τον διευθυντή Νησιωτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου Δημήτρη Γαλανόπουλο, αλλά και πολυπληθές κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου, έκανε λόγο, σύμφωνα με την Ουρανία Μωραίτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για «τον πιο τουριστικό δήμο της Κρήτης και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας» συμπληρώνοντας ότι με τα έργα θα σημειωθεί συνολικότερα αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

«Αυτό το έργο ήταν απαραίτητο για τον Δήμο Χερσονήσου. Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δίνοντας σάρκα και οστά στην αναπτυξιακή διάσταση, διότι δεν υπήρχε. Θεσμοθετήσαμε τον νόμο, την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, κυρίως όμως -και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία-, εξασφαλίσαμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για δύο συγκεκριμένα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, εξηγώντας ότι αυτά τα χρήματα εξασφαλίστηκαν για ακτοπλοϊκές συνδέσεις και λιμάνια. «Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με ποιοτικές συνδέσεις αλλά και με την αναβάθμιση των σύγχρονων και ασφαλών λιμενικών υποδομών» σημείωσε.

Το έργο που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής το χαρακτήρισε «έργο σταθμό», ενώ συμπλήρωσε ότι πέραν της σημερινής και αυριανής επίσκεψής του στην Ανατολική Κρήτη μέσα στον Οκτώβριο θα επισκεφθεί και τη Δυτική Κρήτη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, όπως διευκρίνισε.

«Έχουμε διασφαλίσει για το σύνολο της χώρας 175 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών στα νησιά μας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της νησιωτικότητας. Μην ξεχνάμε ότι στα νησιά μας κατοικεί το 15% του πληθυσμού της χώρας. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν οι νησιώτες στο τόπο τους, θέλουμε να αναπτυχθούν οι νησιωτικές επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Νέαρχος» αλλά και τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

«Ουσιαστικά ενισχύουμε τις νησιωτικές επιχειρήσεις με μικρό-εγγυήσεις, με μικροποσά, έτσι ώστε να μπορέσουνε να είναι βιώσιμες, να σταθούν στα πόδια τους και να παραμείνουν οι νησιώτες στον τόπο τους- διότι μην ξεχνάμε τα νησιά μας αποτελούν τους φύλακες της προάσπισης και προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

Ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά τις συνάντηση που είχε στον Δήμο Χερσονήσου, επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της περιοχής όπου ξεναγήθηκε και στον Αρχαιολογικό χώρο του Καστρίου στον Λιμένα Χερσονήσου. Το απόγευμα θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχει συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα, το μεσημέρι το Μακρύ Γιαλό και το απόγευμα τη Σητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ