Έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

Έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

ΚΙΝΑΛ: Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς - Αιχμηρές ανακοινώσεις και από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25

Έντονη κριτική δέχτηκε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των προσώπων κατά τον σημερινό ανασχηματισμό.

“Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός” αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, μετά τις ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ανατροπή: Δεν δέχεται την υπουργοποίησή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής. Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς” καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Ο ανασχηματισμός δεν συνιστά “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου

Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κλπ) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές, επισημαίνει το ΚΚΕ φωτογραφίζοντας την υπουργοποίηση Πλεύρη στο Υγείας. Γιατί λέει ότι με την υπουργοποίηση Αποστολάκη έγινε δεκτό ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δε συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες.

»Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κλπ) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν είναι κυρίως θέμα “δομών” ή “προσώπων”, είναι θέμα στρατηγικής κι αυτή είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Πάντως, σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό έγινε δεκτό και ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς κοινής αποδοχής”, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον.»

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.

«Με ''καμμένα χαρτιά'', δεν ανακατεύεις καμιά ''τράπουλα''. Είναι τα ίδια ''καμμένα χαρτιά'' που έκαψαν την Ελλάδα αλλά εξακολουθούν να συμμετέχουν στο δήθεν ''ολιγομελές'' (με 58 υπουργούς) υπουργικό συμβούλιο. Ο μύθος περί δήθεν ''επιτυχημένης διαχείρισης'' της πανδημίας και των πυρκαγιών κατέρρευσε με πάταγο», σχολιάζει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ''επιτυχημένοι'' υπουργοί της διαχείρισης πανδημίας και των πυρκαγιών, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τον ίδιο ανεπιτυχείς και από τον ίδιο ''κατεδαφίστηκαν''! Όπως κατεδαφίστηκε και η κοινή λογική, με την παγκόσμια πρωτοτυπία ίδρυσης ''υπουργείου πυροσβεστικής''!

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η υπουργοποίηση δε του κυρίου Ευάγγελου Αποστολάκη, ''ζηλωτή'' της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με την βεβαιότητα της μελλοντικής συγκυβέρνησης».

ΜέΡΑ25 για ανασχηματισμό: Αναδιάταξη στις πολυθρόνες του Τιτανικού

«Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν, και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού».

Αυτό είναι το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για τον σημερινό κυβερνητικό ανασχηματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ