Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Comittee

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Comittee

Πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία του εβραίικού λόμπι με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), David Harris, είχε το πρωί της Τρίτης (6/7) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την Ανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της Ελλάδας στην εδραίωση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω των αμοιβαία επωφελών συμμαχιών με χώρες της περιοχής που μοιράζονται ίδιες αρχές και πεποιθήσεις.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κατά τη συζήτηση με τον κ. Harris επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία του AJC με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, καθώς και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσονται και επεκτείνονται διαρκώς.

Υπογραμμίστηκε, ακόμη, η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των σχετικών δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ